activiteiten kinderen

Leukste kinderactiviteiten op regenachtige dagen

Met de herfst op komt neemt het aantal regenachtige dagen in ons land weer toe. Jammer, want dat betekent dat het park of de speeltuin ineens niet zulke aantrekkelijke activiteiten meer zijn om met de kinderen te ondernemen. Ook het buitenspeelgoed kan weer op zolder opgeborgen worden tijdens de natte maanden die volgen. In vakanties en weekenden wil je natuurlijk nog steeds regelmatig op pad voor nieuwe activiteiten met de kinderen. De leukste binnen activiteiten voro kinderen vind je hier!

Museum

Een activiteit waar de kinderen ook nog eens wat kunnen leren? In een museum kan het. Er zijn genoeg musea die gericht zijn op kinderen of waar er speciale activiteiten of speurtochten zijn opgezet zodat het voor kinderen een interactieve beleving wordt. Zo kunnen kinderen in Nemo aan de slag met diverse scheikundige proeven en in het museum van Beeld en Geluid kunnen kinderen zelf een journaal presenteren. Een fantastisch uitje dus op regenachtige dagen.

Indoor speelhal

Een actieve middag kan je je kinderen geven door naar een indoor speelhal te gaan. Deze staan garant voor een middag van plezier van een kind. Om zelf ook nog een leuke dag te hebben kun je uiteraard een goed boek of je laptop meenemen. Misschien dat je zelf uiteindelijk ook wel in de ballenbak eindigt! Het kan allemaal.

Spelletjesmiddag

Wanneer je op zoek bent naar een budget activiteit kun je natuurlijk zelf ook aan de slag! Haal het speelgoed van je kind van zolder of pak de bordspelletjes er weer eens bij. Als jullie uitgespeeld zijn kun je natuurlijk ook verder gaan knutselen of bakken. Er is genoeg te bedenken thuis!

Bioscoop

Een bioscoop bezoeken op een regenachtige dag is altijd een goed idee. Natuurlijk zul je wel vooraf even moeten checken of er nog wel plek is want je bent vast niet de enige met dit idee. Wanneer je eens op zoek bent naar een ander type bioscoop zijn er ook genoeg mogelijkheden. Kijk daarom eens of er speciale kindermiddagen zijn bij de bioscoop bij jou in de buurt of kijk eens naar de films in een filmhuis.