Glamping vakantie in Italië boeken

Glamping is kamperen in de natuur, maar dan wel in luxe vorm. Ideaal als het idee van het vechten om een plekje op de camping en door de modder waden richting de wc je afschrikt. Ook iets voor jou? Lees in dit blog meer over de mogelijkheden.

La vita è bella in Italië

Luxe kamperen in Italië is op zoveel plekken mogelijk, dat het moeilijkste nog wordt om een bestemming te kiezen. Elke regio is op zijn eigen manier bijzonder, dus eigenlijk kun je nooit verkeerd kiezen. Ga je deze zomer naar het Gardameer? Dan kies je toch de zomer erna voor een glamping trip naar Sardinië? Vergeet bij de laatste bestemming niet om in een van de restaurantjes de Arancini te bestellen. Dit zijn heerlijke gefrituurde balletjes van rijst gevuld met bijvoorbeeld mozzarella of ragu. Als je er eenmaal aan begint, kun je er niet genoeg van krijgen, net als bij glamping.

Overzicht mooiste italiaanse camping regio’s

Italië, bekend om zijn rijke cultuur, culinaire hoogstandjes en schilderachtige landschappen, is ook een paradijs voor kampeerliefhebbers. Beginnend in het noorden, is er Toscane, een regio vol glooiende heuvels, middeleeuwse dorpjes en wereldberoemde wijngaarden. Voor de liefhebbers van meren is Lombardije met het Comomeer en het Gardameer een must-visit, met adembenemende uitzichten en watersportmogelijkheden. Voor berglandschappen is Trentino-Zuid-Tirol een topkeuze, met de majestueuze Dolomieten als achtergrond en talloze wandelpaden. Aan de oostkust vinden we Le Marche, een minder bekende schat met ongerepte stranden en glooiende heuvels. Ten slotte is er Sardinië met haar kristalheldere zeeën, ruige bergen en verborgen baaien. Elk van deze regio’s biedt kampeerders een unieke ervaring, of je nu op zoek bent naar rust, avontuur of culturele rijkdom.

Kamperen, maar dan luxe

Luxe is het sleutelwoord bij glamping. Vergeet dus die vervallen caravan of lekke tent en denk aan luxe tenten en stacaravans zoals ze aanbieden bij reisorganisatie Allcamps. Die luxe zie je trouwens ook terug op de campings zelf. Genoeg ruimte, een gezellige  sfeer en genoeg leuke dingen om te doen. Denk aan mooie zwembaden en/of leuke sportactiviteiten. En laat de boterhammen met pindakaas maar thuis, want na een dagje zwemmen kun je zo aanschuiven in een van de restaurants.

Kamperen als een god in Frankrijk

De luxe campings bevinden zich door heel Europa, maar als je je glamping trip wilt combineren met een winkeltrip zijn de luxe campings in Frankrijk een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan de Franse Rivièra of de omgeving van Parijs. Stel je voor; wakker worden in een luxe Safaritent, de dag beginnen met een lekker kopje koffie, even ontspannen in een van de luxe zwembaden, een korte rit naar het centrum van Parijs, Crêpes Suzette eten op de Champs-Élysées en winkelen bij Galeries Lafayette, en de avond afsluiten op de camping met een goed glas wijn terwijl je naar de zonsondergang kijkt. C’est la vie non.