autovakantie met kinderen

Autovakantie met kinderen

Een autovakantie op zichzelf is al een behoorlijke trip, maar wanneer de kinderen ook meegaan kan dit soms voor hectische situaties lijden. Op zich is dat hartstikke logisch, want zo lang met elkaar in een auto zitten is niet ideaal voor de meeste gezinnen. Het begint al bij het inpakken, want waar laat je alle spullen als je auto niet groot genoeg is. Een oplossing daarvoor kan aanhanger huren den haag zijn, met een aanhanger heb je ineens veel meer ruimte dan met alle spullen op schoot. Er zijn nog meer manieren waarop je een vakantie met kinderen in de auto gezelliger maken voor de kinderen, maar ook voor jou.

Vermaak

Vermaak voor onderweg is essentieel. Zeker jonge kinderen zijn snel verveeld en gaan dan klieren op de achterbank. Dit kan oorzaak worden van veel ergernissen in de auto. Entertainment voor onderweg kan bestaan uit televisieschermpjes om films te kunnen kijken maar ook uit kaartspelletjes. Fijn is ook dat wanneer je kind zich op de achterbank aan het vermaken is jij ondertussen zelf rustig een boekje kan lezen als je bijrijder bent.

Rust

Moeheid kan een bron van irritaties zijn onderweg en daarom kun je het beste goed uitgerust op vakantie gaan. Daarbij kun je moeheid tegengaan door tijdens het rijden veel stopt in te plannen om even te strekken en te luchten. Zo kan iedereen weer even bijkomen voordat je weer verder rijd. Een stop is ook een goed moment voor het scoren van wat lekkers te eten voor onderweg. Bij lange ritten kun je ook een grote stop toevoegen. Dit geeft je tijd om wat eten en de kinderen kunnen dan ook echt even bewegen. Zoek een tankstation dat beschikt over een speeltuintje en een restaurantje. Na een uur ben je weer helemaal opgeladen.

Meenemen

Zorg dat je niks vergeet voor onderweg. Dit betekent bijvoorbeeld een deken voor als het koud is in de auto en genoeg eten en drinken, je wil niet met trek in de file staan. Andere belangrijke spullen om mee te nemen zijn veiligheidshesjes, een boekje om te lezen, speelgoed voor de kinderen. Indien het niet past huur je een aanhanger bij aanhanger huren utrecht. Zo kan je zoveel meenemen als je wil. Ideaal voor lange vakanties met veel spullen!